Madopskrifter » Brød opskrift » Langtidshævede rustikke ciabattaflutes - perfekte til suppen

Langtidshævede rustikke ciabattaflutes - perfekte til suppen


Ingredienser

  • 20 g. Gær
  • 4 dl. Vand (lillefingervarmt)
  • 2 tsk. Salt
  • 600 g. Italiensk hvedemel

Fremgangsmåde

Gæren udrøres i den lunkne vand. Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør dejen igennem helst på en røremaskine. Dæk skålen med plastfilm og lad den hæve lunt i 2 1/4 time.

Dernæst tilsættes mel (føl dig frem) og der æltes indtil dejen føles sej.

Stil igen dejen til hævning et lunt sted med film over i yderligere et par timer.

Herefter deles dejen i fire stykker og de formes til flutes.

Flutesene efterhæver tildækket med et fugtigt viskestykke på en bageplade med bagepapir.

Ovnen forvarmes til 225 grader hvorefter flutesene pensles med koldt vand og ridses med en skarp kniv.

Bages ca. 5 min hvorefter de stænkes med koldt vand og bager videre yderligere 10-12 min. eller indtil de er gennembagte  på midterste ovnrille.

Flutesene er meget fryseegnede.