Madopskrifter » Dessert opskrifter » Engelsk chokoladetærte - en smagfuld dessert

Engelsk chokoladetærte - en smagfuld dessert


Ingredienser

  • 225 g. Mørk chokolade
  • 3 spsk. Vand
  • 150 g. Brun farin
  • 175 g. Smør
  • 25 g. Mandelflager
  • 3 spsk. Mel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 5 stk. Æg
  • 100 g. Mandler uden skind
  • Flormeles til dekorering

Fremgangsmåde

Smør en metal form på 23 cm.

 

Smelt chokoladen i vandet ved meget lav varme, rør det sammen indtil det er glat. Tilsæt farinen og rør indtil det er opløst. Tag panden af varmen. Tilsæt smørret i små bidder af gangen i chokolademassen, og smelt det langsomt i chokolademassen. Rør de 25 g. mandelflager i sammen med melet der er blandet med bagepulver. Tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt, mens der røres godt mellem hvert æg.

 

I en anden skål piskes hviderne stive . Bland dem forsigtigt i chokolademassen. Rør også de finhakkede mandler i.

 

Fordel dejen i formen og bag tærten i en forvarmet ovn ved 180 grader i 40-45 min.

Lad kagen afkøle i formen i 30-40 min, før den vendes ud. Den skal krakelere i overfladen ved bagningen.

 

Inden servering vendes den kolde tærte på fad og drysses med sigtet flormelis, og der pyntes rundt på fadet omkring den med friske bær.